ב-1.10.17 חגגתי יום הולדת 50. זה היה יום הולדת משמעותי מאוד עבורי, שילוב של חשבון נפש וחגיגה פנימית. ככל שהתקרב היום מצאתי את עצמי יותר ויותר מתרגשת לקראתו. הרגשתי גאה על הדרך בה אני צועדת וההישגים שכבר השגתי לי, ומצד שני התכוונות פנימית אל המקומות אליהם אני רוצה להוביל את חיי.
הבנות שלי שמכירות אותי היטב, הפתיעו אותי בסדנת בישול צמחונית עם אחי ואחיותיי, בחירה שהיתה מאוד מדויקת מאוד עבורי, העשירה אותי והסבה לנו חוויית משפחתית של ביחד.
המתכון הראשון והעיקרי שלקחתי לעצמי מהסדנה היה לחם כוסמת. מאז שעברתי טיפול גמילה מסוכר וגלוטן, לא אכלתי לחם בכלל (ואפילו לא פריכיות). שמחתי לגלות מתכון פשוט מאוד ללחם, קל להכנה, אפילו לאחת כמוני שכמעט ולא אופה. מאז כבר עשיתי אותו כמה וכמה פעמים. הוא טעים מאוד כשהוא הוא יוצא מהתנור, אבל לא פחות מזה כשאני מחממת לי פרוסת לחם בטוסטר, ובכל פעם אני נהנית מחדש. המתכון:
משרים 3 כוסות כוסמת ירוקה ללילה (עם כמות מים שמכסה את הכוסמת לפחות ב-5 ס”מ).
בבוקר, שמים את הכוסמת במעבד מזון, מוסיפים 1-1.5 כוסות מים וטוחנים.
משרים את התערובת לעוד 8 שעות.
לאחר מכן מוסיפים למישרה- 2 כפיות מלח, ו-1 כוס (אגוזים, זרעי חמניה, זרעי דלעת, פיסטוקים, חמוציות וכד’).
משמנים תבנית בכף שמן זית ומעבירים את התערובת לתוך התבנית.
אופים את הלחם במשך שעה בחום של 175 מעלות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
כעבור שעה מוציאים מהתנור, פורסים ואוכלים, בתיאבון!
מתכון נהדר! בא בדיוק בזמן
תודה! שתפי אותנו איך יצא אחרי שתנסי.